NA KOLECH PŘES REPUBLIKU „Vesele z Veselí“

Tak zněl název trasy, na kterou se vydali příznivci cyklistiky z řad „Starých pánů“ Sokola Opatovice.

Přes republiku vyrazila tato parta již pošesté. Původní červnový termín padl v důsledku opatření při šíření onemocnění Covid. A tak se tato cesta konala až na sklonku léta. Výchozím bodem této cesty bylo město Veselí nad Lužnicí. Trasa vedla Třeboňskem, dále potom Českou Kanadou, následně podél hranice s Rakouskem, až do Lednicko valtického areálu. Odtud podél řeky Moravy a okolo Vizovických vrchů, až do Valašských Klobouk a následně Valašskem domů. Po cestě navštívili cyklisté různá zajímavá místa. Například náš největší rybník Rožmberk, skalní útvar „Ďáblova prdel“ v České Kanadě, zámek Vranov a Lednice. Dále pak bunkr Šatov, keltskou svatyni Heiliger Stein v Rakousku a vodní mlýn ve Slupu.

Dobrá parta je základem dobré pohody a když vyjde počasí, tak i šlapání do kopců jde lépe. Po týdnu byla tato jízda ukončena na návsi v Opatovicích, kam účastníci dorazili unavení, zarostlí, ale spokojení, že trasu zdárně zdolali. Tachometry se na tomto místě zastavily na hodnotě 495 km.

„Staří páni“ dokázali sobě i ostatním, že i v důchodcovského věku se lze dobře pobavit i při solidním sportovním výkonu.

Všichni už se těší na další jízdu – ještě se neví kam..