Modernizace areálu

Rok 2020 byl velmi specifický. Nákaza Covid-19 zabránila uskutečnění některých plánovaných akcí. Byl to Lesní běh, Vepřové hody a závody dronů, čeho ale příznivci Sokola nejvíc litovali, byl samozřejmě fotbal. Ten byl přerušen a vzápětí ukončen, jak v jarní, tak i v podzimní části.

Ale jak zní staré přísloví „všechno špatné, je k něčemu dobré“. Tak tento nenadálý volný čas využili členové Sokola k práci na zvelebení a údržbě areálu „Pod hory“. Byly zorganizovány brigády, v nichž naši členové odpracovali víc jak čtyři tisíce hodin. Mimo běžnou údržbu byly provedeny tyto práce.

Byly zhotoveny stoly s lavičkami. Tyto nahradily staré a opotřebované sezení na výletišti.

Dále byla provedena oprava kanalizační šachty.

Největší a také nejnákladnější akcí bylo zbudování zavlažovacího systému fotbalové plochy. Je krásné sledovat, jak zařízení pracuje, ale jeho zbudování stálo spoustu práce. Od vyčerpání a vyčištění nádrže na vodu, do níž bylo následně osazeno nové výkonné čerpadlo. Dále pak výroba rozvaděčů, jak elektrických, tak technologických. Nejvíc práce bylo na samotné hrací ploše. Nejprve byly posunuty a do břehu zakopány střídačky. Následně provedeny výkopy a položení potrubí v délce 450 metrů. Finální práce znamenaly zahrnutí výkopů, vytvoření připojovacích šachet a osazení postřikovačů. Tato akce stála 270 000 Kč. Cena by byla daleko vyšší, nebýt práce členů TJ Sokol. Nemalou částku na tuto akci věnovala Obec Opatovice a několik dalších menších sponzorů.

Všem bychom touto cestou chtěli poděkovat.