VÍTĚZSTVÍ V DERBY S ÚSTÍM

K dnešnímu zápasu jsme zajížděli na hřiště sousedů z Ústí. Byl to zápas, ve kterém jsme mohli vidět rodinný souboj na pozici brankářů Petra Bělíka a Ladislava Bělíka. Od začátku se hrál útočný fotbal na obě strany, z kterého vytěžilo Ústí první branku. Již v 6. minutě se nádhernou střelou k tyči z dvaceti metrů prezentoval domácí hráč Aleš Kopecký a otevřel skóre zápasu na 1:0. Opatovice se nenechaly zaskočit a trpělivě útočily po krajích. Hra se v prvním poločase přesunula na polovinu Ústí. Postupně jsme si i vytvořili první šance, z kterých ale gól nepadl. Ústí v tuto chvíli spoléhalo na rychlé protiútoky, které spolehlivě hasila obrana Opatovic. Ohrožení branky Opatovic bylo spíše sporadické a to nejčastěji po standardních situacích, případně rohových kopech Ústí. Žádná ze situací však vážnější ohrožení branky Opatovic nepřinesla. Na druhé straně se do výborných šancí dostali hráči Šigut a Klvaňa, ale výborně chytající gólman Petr Bělík na straně Ústí držel domácím vítězné ambice. A jelikož i hlavičková příležitost Kurfürsta skončila na levé tyči brány, odcházelo se do kabin za stavu 1:0 pro domácí Ústí.
Do druhého poločasu nastoupily oba týmy ve stejné sestavě a hra měla nadále stejný výraz. Opatovice se postupně tlačily do šancí a v 53. minutě se dočkaly po závaru v šestnáctce vyrovnávací branky na 1:1. Přetažený centr z pravé strany zakončoval křížnou střelou Daniel Sigmund, kterou do brány usměrnil David Šigut. Již v 58. minutě se skóre měnilo znovu. David Šigut si naskočil na centr z pravé strany a hlavou poslal Opatovice do vedení 1:2. I po této brance pokračovaly v lepší hře Opatovice. Ústí se snažilo o srovnání, ale většina jejich akcí končila před šestnáctkou Opatovic. V 72. minutě se hráči Ústí nestačili vrátit a díky jejich rozhozené obraně se dostal Tomáš Klvaňa k zakončení před prázdnou brankou a zvýšil vedení Opatovic na 1:3. Po tomto gólu došlo na obou stranách k několika střídáním hráčů. Tempo zápasu mírně opadlo a hra se v tuto chvíli na 10 minut přesunula na polovinu Opatovic. Hráči Ústí se dostali k několika kombinacím, které byly zakončeny centrem před bránu Opatovic, ale vše končilo na hlavách bránících hráčů nebo v rukavicích gólmana Opatovic Ladislava Bělíka. A jelikož se do konce zápasu hlavou neprosadil na straně Ústí střídající hráč Číhal, ani na druhé straně po tečované standardní situaci opatovický hráč Klvaňa, skončil poslední podzimní zápas skórem 1:3.
Děkujeme tímto všem fanouškům Opatovic za přízeň v podzimní části soutěže a budeme se na ně opět těšit v jarní části, kterou zahajujeme 27. 3. 2022 v Újezdci.