PENALTOVÝ KRÁL 2023

TJ Sokol Opatovice pořádala sedmý ročník turnaje v kopání pokutových kopů „Penaltový král“.

Přes čtyřicet soutěžících střílelo na branku celé odpoledne ve snaze získat hlavní výhru, která činila rovných 10000 Kč. Sjeli se střelci z blízkého okolí, ale i z daleka. Přijeli střelci z Ostavy, Olomouce, Rožnova a jiných vzdálených míst.

Soutěžilo se systémem „nedáš – vypadneš“ s jednou milostí.

Někteří střelci u jednotlivých kopů přemýšleli a sázeli na jistotu, jiní vsadili na razanci. Hlavní překážkou v jejich snaze jim bylo sedm brankářů. I ti měli svou soutěž, která je také motivovala k co nejlepším výkonům. Soutěže se zúčastnila také žena a dlužno podotknout, že si nevedla špatně. S přibývajícími koly rostla také nervozita kopajících. Penalta s pořadovým číslem 364 rozhodla o vítězi tohoto ročníku.

Stal se jím Danihel Marek z Ostravy.

Za ním se seřadili Košůtek David z Hněvotína a třetí skončil Adamčík Matyáš z Malhotic.

Celkem se kopalo tři sta šedesát čtyři penalt a z nich brankáři chytili čtyřicet pět. To je asi každou osmou. To dokazuje, že střelci byli kvalitní. Nejúspěšnější brankář byl Tomečka Jakub z Hranic, který chytil devět střel. Šest nejlepších střelců obdrželo ceny a vítěz se mohl radovat z obálky ve které se skrývalo 10000Kč.  Divácká kulisa byla výborná i soutěžícím se turnaj líbil.

A tak „Dobrou trefu v příštím ročníku“.